Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Άνδρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλη και «δύσκολη»  πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα Άνδρου. Στην περιοχή επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που θα μεταβεί με ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές.

Φωτιά Ρεματα-Κατακοιλος

Ο δήμαρχος Άνδρου, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 fm,  μίλησε για ένα ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο που καίει σε χαμηλή βλάστηση.  Προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Ρέματα και Ατένι.

Πυροσβέστης,  μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Άνδρου,  ο οποίος εγκλωβίστηκε απο ενα «γύρισμα» της φωτιάς. Η κατάσταση του, ωστόσο, δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο δήμαρχος Άνδρου,  Δημήτρης Λοτσάρης  ζήτησε την προληπτική εκκένωση της περιοχής της φωτιάς.
«Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.
Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ», ανφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι,  7 με 8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών. 

fotia_tora_andros_fotia_pirisvestiki
fotia_andros_tora
andros_remata

Πηγή: e-peiraias.gr