Ο «νόμος Χατζηδάκη», ο οποίος έχει ήδη τεθεί προς διαβούλευση, έρχεται να ολοκληρώσει έναν δεκαετή κύκλο νόμων που συνεχώς μειώνουν, αποξηλώνουν και εν τέλει εξαλείφουν τα εργασιακά δικαιώματα. Η επιχειρούμενη κατάργηση σημαντικών άρθρων του συνδικαλιστικού νόμου, η λογική της διευθέτησης και της απόλυτης νομιμοποίησης της ελαστικής εργασίας οδηγούν το παραγωγικό δυναμικό της χώρας στο βαθύτερο σκοτάδι, βγαλμένο από το πιο σκληρό παρελθόν της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Η σχέση εργαζόμενου – εργοδότη που από τη φύση της είναι ετεροβαρής επιδεινώνεται περαιτέρω για τον εργαζόμενο, αφού ακόμη και οι «ασφαλιστικές δικλείδες» που προβλέπονται ώστε να αποτραπεί η απόλυση όποιου αρνηθεί την απλήρωτη 10ωρη απασχόληση είναι τυπικές και προσχηματικές.

Σε αυτό το νέο οριακό περιβάλλον που δημιουργείται ήρθε να προστεθεί η προσπάθεια για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, καθώς η κυβέρνηση έκανε «δώρο» στις επιχειρήσεις το δικαίωμα να λειτουργήσουν «κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης» τις δύο προηγούμενες Κυριακές, 16 και 23 Μαΐου.

Η εργασία, με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Σήμερα πρέπει άπαντες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να βρούμε κοινούς τόπους για να διεκδικήσουμε το παρόν και το μέλλον. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ισοπέδωση της ζωής των οικογενειών μας!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ, ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΩΡΑΡΙΑ!

«ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Πηγή: e-peiraias.gr