Προκλητικός έγινε για μια ακόμα φορά ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπολύοντας απειλές εναντίον της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφο της «Hurriyet», περιφρόνηση το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, αναφέροντας ότι “δεν πρόκειται να πετύχουν κάτι αγοράζοντας 3-5 μαχητικά ή 3-5 πολεμικά πλοία, καθώς όλοι ξέρουν το μέγεθος του τουρκικού στρατού”.

“Αυτή η εξοπλιστική προσπάθεια της Ελλάδας δεν είναι τίποτα άλλο παρά σπατάλη των χρημάτων του ελληνικού λαού. Δεν συνάδει ούτε με τη λογική ούτε με τα μαθηματικά. Η Τουρκία είναι ένας ακλόνητος σύμμαχος του ΝΑΤΟ” πρόσθεσε.

Στη συνέχεια σε ερώτηση για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας απάντησε κοφτά:

“Δεν έχει καμία επίδραση. Εδώ και 69 χρόνια η Τουρκία αποτελεί πολύ σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι από τις πρώτες 8 χώρες που συμβάλλουν πιο πολύ στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ. Είναι πέμπτη όσον αφορά τη συμμετοχή σε αποστολές και επιχειρήσεις και δεύτερος στρατός του ΝΑΤΟ. Είναι δυνατόν να μειωθεί το βάρος μιας τέτοιας Τουρκίας; Η Τουρκία θα εκπληρώνει μέχρι τέλους την αποστολή και τα καθήκοντά της στο ΝΑΤΟ”.

Πηγή: e-peiraias.gr