Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία ενός 56χρονου σήμερα εργοθεραπευτή, ο οποίος κατηγορείται ότι το 2014 ασέλγησε σε ένα αγόρι το οποίο έκανε θεραπεία.

Ο 56χρονος ήταν ιδιοκτήτης δύο κέντρων εργοθεραπείας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ πραγματοποιούσε και τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Ο 56χρονος, σήμερα, Στυλιανός Μαντούδης σύμφωνα με το protothema.gr μόλις πληροφορήθηκε ότι εκδόθηκε η σχετική διάταξη που δίνει τα στοιχεία του στη δημοσιότητα επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Δεν ήταν φυσικά η πρώτη φορά καθώς και στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει κάθε φορά που είτε έπρεπε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο είτε είχε την πληροφορία ότι οι γονείς του παιδιού κυνηγούν δικαστικά τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας του.

Οι ρίζες της θλιβερής αυτής ιστορίας που μόνο αποτροπιασμό προκαλεί, χάνονται επτά χρόνια πίσω. Ήταν 2014. Οι γονείς ενός παιδιού, περνούν το κατώφλι της ΓΑΔΑ, ανεβαίνουν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και καταγγέλλουν ότι το αγοράκι τους δέχθηκε επίθεση από τον 49χρονο τότε, εργοθεραπευτή και ιδιοκτήτη δύο Κέντρων Εργοθεραπείας στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 49χρονος συλλαμβάνεται και τελικά με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης για τα εγκλήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο και της κατάχρησης ανηλίκου. Οδηγείται στη φυλακή για ένα χρόνο από το 2019 έως το 2020 όπου αποφυλακίζεται και επιστρέφει στα καθήκοντα του. Δηλαδή στα κέντρα και την καθημερινή επαφή με μικρά παιδιά ως εργοθεραπευτής.

Ο πατέρας του παιδιού αποφασισμένος να κυνηγήσει την υπόθεση προσφεύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη και χθες μετά από Διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 56χρονου καταδικασθέντα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των ανωτέρω αδικημάτων που τέλεσε ο ανωτέρω. Δίνονται δε, τα τηλέφωνα του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας ενώ σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή: e-peiraias.gr