Αγώνας δρόμου γίνεται τις τελευταίες ώρες, καθώς χθες η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα για έναν ακόμη γνωστό ηθοποιό, 37 ετών σήμερα και απόφοιτο του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος  κατονομάζεται ως συνεργός του Δημήτρη Λιγνάδη σε τρεις μαρτυρίες.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα καταγγελλόμενα στη μήνυση του Δημήτρη Άνθη, ο οποίος υποστηρίζει ότι βιάστηκε από ηθοποιό, μαθητή και συμπρωταγωνιστή του Δημήτρη Λιγνάδη πριν από 15 έτη, σε χρόνο δηλαδή που δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα. Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές, καθώς αν τελικά προκύψουν στοιχεία, η σύλληψη του ηθοποιού είναι ζήτημα ημερών,αφού τον ερχόμενο Μάιο τα αδικήματα βαίνουν προς παραγραφή

Ποιός είναι ο βοηθός του Λιγνάδη

Ο 37χρονος,σήμερα, ηθοποιός Ν.Σ εμφανίζεται σε τρεις μαρτυρίες-καταγγελίες που σχετίζονται με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Πρόκειται για απόφοιτο του Εθνικού Θεάτρου to 2016,με αξιόλογες θεατρικές συνεργασίες στο ενεργητικό του,ενώ τα τελευταία χρόνια τον βλέπουμε σε πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Η πιο πρόσφατη συνεργασία του ήταν στο σήριαλ του ΣΚΑΙ «8 Λέξεις»,στο οποίο υποδυόταν έναν καθηγητή Πανεπιστημίου.

Ο ηθοποιός φέρεται να ήταν το τρίτο πρόσωπο στο σπίτι του Λιγνάδη το απόγευμα του βιασμού του Νίκου Σ, μια υπόθεση στην οποία περιγράφεται ως θύμα.Στο πρόσωπο του Ν.Σ ,ωστόσο,ο Νίκος Σ.  έχει αναγνωρίσει τον βιαστή του. Πρόκειται για βιασμό που συνέβη πριν από 15 χρόνια, με τον Δημήτρη Άνθη να συγκλονίζει με τη μαρτυρία του.

Παράλληλα  ο 37χρονος φέρεται να λειτουργούσε και ως δόλωμα του Δημήτρη Λιγνάδη με στόχο το «ψάρεμα» των νεαρών αγοριών-θυμάτων τους, βάσει μαρτυρίας άλλου ηθοποιού.

Όπως κατήγγειλε ο συγκεκριμένος ηθοποιός στον Alpha, τον είχε πλησιάσει δύο φορές ο Δημήτρης Λιγνάδης με απώτερους σεξουαλικούς στόχους και μια τρίτη ο 37χρονος ηθοποιός ο οποίος, σύμφωνα με την μαρτυρία, επέμενε προκειμένου να τον πείσει να συνευρεθούν ερωτικά και οι τρεις μαζί, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί ο στόχος του.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Δημήτρη Άνθη

Ο Δημήτρης Άνθης κατήγγειλε επίσημα στις Αρχές ότι ο 37χρονος τον κακοποίησε σεξουαλικά τον Μάιο του 2006. Εκείνη την περίοδο ο φερόμενος ως θύτης αλλά και το θύμα ήταν 22 ετών. Ο μηνυτής αναφέρει ότι η γνωριμία του με τον πολύ γνωστό ηθοποιό έγινε τυχαία σε ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.

«Μου συστήθηκε ως σπουδαστής στο Εθνικό Θέατρο. Μου μιλούσε πολύ για τον εαυτό του αλλά και για τον “δάσκαλό” του Δημήτρη Λιγνάδη. Η συζήτηση κύλησε ήρεμα», αναφέρει στη μήνυσή του ο καταγγέλλων, ο οποίος στη συνέχεια επισημαίνει ότι αφού τελείωσαν τα ποτά τους ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει σε δημοφιλή σήριαλ, του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του στην περιοχή του Μεταξουργείου. Μπαίνοντας στο σπίτι του ηθοποιού, επισημαίνει ο μηνυτής, εκείνος μεταμορφώθηκε.

«Με το που έκλεισε την πόρτα ήταν σαν να μπήκε ο δαίμονας μέσα του. Με την άσκηση σωματικής βίας με ακινητοποίησε. Με άρπαξε από τον λαιμό και με έριξε κάτω. Εκείνος έπεσε από πάνω μου». Στη συνέχεια, το φερόμενο ως θύμα περιγράφει τον βιασμό.

«Ασέλγησε επάνω μου, με κατασπάραξε», αναφέρει στη μήνυσή του.

«Εκείνη τη στιγμή ζούσα έναν εφιάλτη. Δεν ήξερα τι να κάνω και πώς να γλιτώσω. Υπερτερούσε σε σωματική δύναμη. Δεν μπορούσα να αντιδράσω».

Σύμφωνα με την περιγραφή, χτύπησε το τηλέφωνο και ο 37χρονος είπε: «Έλα αμέσως εδώ! Τον έχω κάτω…».  Αυτό το τηλεφώνημα με γλίτωσε, καθώς κατόρθωσα να του ξεφύγω. Ούτε που θυμάμαι πως έφυγα από το σπίτι. Το κακό όμως είχε ήδη γίνει…», εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Άνθης.

Ο 37χρονος ηθοποιός, ωστόσο,μέσω του δικηγόρου του κ. Μανώλη Ροδουσάκη, αρνείται τις κατηγορίες.

«Επισήμως δεν μας έχει γνωστοποιηθεί ακόμα τίποτα. Έχει γίνει έγκληση κατά του πελάτη μου την οποία επιβεβαίωσαν σήμερα συνεργάτες μου που επικοινώνησαν με την εισαγγελία. Έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση” δήλωσε στο newsit.gr, o Μανώλης Ροδουσάκης και συνεχίζοντας συμπληρώνει: «Δεν έχουμε κληθεί ακόμα. Από ότι μου περιέγραψε ο ηθοποιός η κατηγορία είναι αβάσιμη. Ακόμα όμως δεν μπορώ να τοποθετηθώ, καθώς δεν έχω δει το περιεχόμενο της έγκλησης. Μόλις ενημερωθούμε επισήμως τότε θα υπάρξει και δήλωση». Ο κ. Ροδουσάκης παρέλαβε σήμερα τη δικογραφία από την Εισαγγελία, προκειμένου να τη μελετήσει και να σχεδιάσει την υπερασπιστική γραμμή του 37χρονου.

Πηγή: e-peiraias.gr