Τo 2o Solidarity Film Festival Killah P, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, είναι πραγματικότητα. Θα διεξαχθεί στις 1-5 Νοέμβρη 2023 στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, τον τόπο που γεννήθηκε και έζησε ο δολοφονημένος από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή αντιφασίστας καλλιτέχνης.

Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας».

Περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα, όπως ταινίες με κοινωνικοπολιτική θεματική και έμφαση στην αλληλεγγύη, τα δικαιώματα των μειονοτήτων αλλά και την εναντίωση στον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, τον εθνικισμό και τον πόλεμο, τα στερεότυπα, τη μισαλλοδοξία, τη βία και τον φανερό ή αθέατο φασισμό.

Θα προβληθούν ταινίες όλων των ειδών, πρόσφατης παραγωγής. Θα απονεμηθούν βραβεία συμμετοχής στο φεστιβάλ από τον σύλλογο καθώς και τιμητικά βραβεία από την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ).

Το SFF KillahP έλαβε περισσότερες από 2.000 συμμετοχές, από τις οποίες επιλέχθηκαν να προβληθούν γύρω στις 60 ταινίες (μικρού και μεγάλου μήκους) αντιρατσιστικής, αντιφασιστικής και ευρύτερα κοινωνικοπολιτικής θεματολογίας (LGBTQI+, ageism, φυλετικά ζητήματα, νεοναζισμός, κ.λπ.).

Το φεστιβάλ επιδιώκει να καταγγείλει τις πολιτικές της κρατικής βίας και καταστολής, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης και να δαμάσει τον υφέρποντα εκφασισμό της κοινωνίας και τον ανατροφοδοτούμενο νέο-εθνικισμό, που απειλούν κατάφωρα τις δημοκρατικές ελευθερίες. Θέλει να γίνει βήμα έκφρασης των ανθρώπων που εμφορούνται από την ισχυρή επιθυμία να οδηγήσουν τον κόσμο μας ένα βήμα πιο κοντά στην «ουτοπία».

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν 200 μέτρα από το μνημείο του Παύλου Φύσσα: στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Α. Σαμαράκης και στις αίθουσες εκδηλώσεων σχολείων της περιοχής.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ https://sffkillahp.gr/ και τη σελίδα του στο FB: https://www.facebook.com/SFFKillahP

Επικοινωνία: [email protected]

Πηγή: e-peiraias.gr