Στις 19 Μαρτίου, το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. γιορτάζει την ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία και το εν ενεργεία προσωπικό του, ενώ σήμερα συμπλήρωσε τα 102 χρόνια από την ίδρυσή του το 1919.

Ήταν η υλοποίηση ενός μακρόπνοου οράματος του Ελευθερίου Βενιζέλου που αντιλήφθηκε τη σημασία που έχει για τη χώρα η εμπορική ναυτιλία και ο έλεγχος των θαλασσών.

Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έκτοτε διευρύνθηκε σε κάθε επίπεδο. Σήμερα το Σώμα είναι βαθιά καταξιωμένο στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως φορέας που βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη έτοιμο να προασπίσει τα συμφέροντά του, να διαφυλάξει τα σύνορά του, να εγγυηθεί την ασφάλειά του και να προστατεύσει το θαλάσσιο περιβάλλον.

Η κατάρτιση, η εκπαίδευση, ο εξοπλισμός και το φρόνημα των στελεχών του, αποτελούν εγγύηση ότι το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα συνεχίσει στο μέλλον την προσφορά του σε κάθε τομέα της πολυσύνθετης αποστολής του προς όφελος της χώρας και των πολιτών της.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει, τέλος, στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία με την αφοσίωση που επέδειξαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, έχασαν τη ζωή τους και πέρασαν στην αιωνιότητα.

Πηγή: e-peiraias.gr